Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Johannes Calvijn

Van de christelijke uitgevers hebben vooral Kok in Kampen en Boekencentrum in Zoetermeer veel energie gestopt in het vervaardigen van herdenkingsboeken. Kok is er zonder twijfel in geslaagd om de twee markantste boekwerken te produceren: een breed opgezet overzichtswerk en een theologisch handboek.

Allereerst het overzichtswerk Johannes Calvijn, dat onder redactie staat van W. Balke, W. van 't Spijker en J.C. Klok. Deze uitgave is alleen al wat vormgeving betreft het prachtigste boek over Calvijn dat nu verkrijgbaar is. In tien hoofdstukken wordt Calvijns levensloop geschetst (door Van 't Spijker), waarna in een tweetal hoofdstukken de contouren van zijn theologie in beeld komen en zijn invloed in kaart wordt gebracht. Tussen de hoofdtekst van deze hoofdstukken staan tal van intermezzo's (zo'n vijftig in totaal) op gekleurde pagina s, waarin diverse auteurs ingaan op facetten van Calvijns leven en werk. Zo valt er iets te lezen over Calvijn als diplomaat, over de vrouw van Calvijn en over 'Calvijn en Italië'. Uiteraard krijgt zijn bijbel uitleg ruimschoots aandacht.Dit alles maakt deze nieuwe uitgave tot een bijzonder prettig boek, waarin je snel kunt vinden wat je zoekt. De vele illustraties maken het lezen en bladeren in dit boek een fascinerend avontuur.

Willem Balke e.a.: Johannes Calvijn - lijn leven, zijn werk, Uitgeverij Kok, 416 pag., €4S,-.

Dit artikel is eerder verschenen in CV•Koers, opinieblad voor de christen vandaag. Zie ook: www.cvkoers.nl  en www.tjerkdereus.nl.  
©CV•Koers/Tjerk de Reus.

Reacties

Johannes Calvijn

Er zijn nog geen reacties geplaatst.