Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Tjerk de Reus

Feiten genoeg

Komend jaar is het Darwinjaar. De uitvinder van de evolutietheorie werd tweehonderd jaar geleden geboren. Voor een aantal christenen is dit een reden om zich me vereende krachten te verzetten tegen Darwin. Het boek Feiten genoeg van de Amerikaan Lee Strobel is daarvan een voorbeeld.

Strobel plaatst forse kanttekeningen bij de vanzelfsprekende geldigheid van de evolutietheorie. Hij stelt daar tegenov dat allerlei natuurkundige, biologische,astrologische,kosmologische en biochemische gegevens eerder pleiten voor een Schepper en Ontwerper, dan voor een volstrekt toevallig evolutieproces waarin onze wereld met de diversiteit van leven die daarop te vinden is, tot stand kwam.

Hoe overtuigend Strobels pleidooi is, zal elke lezer zelf moeten bepalen. Strobel biedt veel informatie, stelt vraagtekens bij vanzelfsprekende darwiniaanse vondsten en hij bekritiseert het wetenschappelijke wereldbeeld. Ook legt hij nadruk op het verlangen naar een zinvol bestaan, dat kenmerkend is voor 'de menselijke soort'. Een wetenschappelijke theorie kan hierin niet voorzien.

Als christenen komend jaar iets willen bijdragen aan het gesprek over Darwin, vormen de betwijfelbare rol van het toeval en de vraag naar de zin des levens vermoedelijk de belangrijkste insteek. Stro bels boek kan lezers hierbij een goede dienst bewijzen. Gespreksvragen zijn toegevoegd, dus leeskringen kunnen ermee aan de slag.

Lee Strobel: Feiten genoeg - die voor een Schepper pleiten, Uitgeverij Gideon, 360 pag., € 19,95.

Dit artikel is eerder verschenen in CV•Koers, opinieblad voor de christen vandaag. Zie ook: www.cvkoers.nl en www.tjerkdereus.nl. ©CV•Koers/Tjerk de Reus.

Reacties

Feiten genoeg

Er zijn nog geen reacties geplaatst.