Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Ronald Westerbeek

Jouw geld telt

Nederlanders zijn rijker dan ooit en consumentistischer dan ooit. We rijden in mooie auto's, richten onze huizen trendy in, kleden onze kinderen volgens de laatste mode en ontlenen ons zelfbeeld in belangrijke mate aan ons inkomen en onze carrière. Voor christenen geldt dit niet minder.

"Als er ooit een tijd is geweest om stil te staan bij de waarde van ons bezit en de besteding van ons geld, dan is het nu", schrijft ds. Wigle Tamboer op het achterplat van Jouw geld telt.

En zo is het. Als het gaat om wat de Bijbel zou zeggen over onze geldbesteding, roepen we al snel dat we "niet wettisch" moeten worden. Nee, niet wettisch, maar laten we er niet voor terugdeinzen om onze leefstijl te confronteren met wat God concreet zegt in zijn Woord over onze omgang met geld en bezit - over verdienen, uitgeven, sparen, investeren, geven en schulden aflossen. De opzet en sfeer van dit boek is wat Amerikaans, maar prik daar doorheen en laat je opscherpen.

Howard Dayton, Jouw geld telt Uitgeverij Ark Media, Amsterdam 2008, 200 pag., € 14,95.

Dit artikel is eerder verschenen in CV•Koers, opinieblad voor de christen vandaag. Zie ook: www.cvkoers.nl en www.tjerkdereus.nl. ©CV•Koers/Tjerk de Reus.

Reacties

Jouw geld telt

Er zijn nog geen reacties geplaatst.