Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

De nieuwe mthode heet "Literatuur in zicht"

Redacteur: Yordredactie

Nieuw literatuurboek voor reformatorisch onderwijs

Boekenlijsten voor Nederlands, Engels, Duits... Alles lezen of proberen door het tentamen te komen met uittreksels? De nieuwe methode ”Literatuur in zicht”, bedoeld voor de bovenbouw van het christelijk onderwijs, moet de lessen literatuur leuker maken.

Karel ende Elegast, het Wilhelmus, Vondel, Couperus, Willem Kloos en Jan Siebelink; alle grote namen uit de literatuurgeschiedenis komen voorbij in ”Literatuur in zicht”. En bijna alle reformatorische scholen gaan 'm gebruiken. Dit jaar draait de methode nog proef; volgend jaar komt de definitieve versie.


Reformatorische scholen hebben vaak moeite met de 'gewone' schoolboeken, vanwege vloeken en sekspassages in de besproken literatuur. ”Literatuur in zicht” wil de Bijbel naast de literatuur leggen en leerlingen leren kritisch te lezen.

Lees hier het hele artikel of lees het katern Boeken in het Reformatorisch Dagblad van woensdag 26 september.

Wat is jouw mening over literatuuronderwijs? Vind je het interessant of juist vreselijk saai? Klik op reageer ook en vertel Yord wat.