Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Willem-Henri den Hartog

De God van Abraham, Isaak én Ishmaël

Het conflict in het Midden-Oosten roept onder christenen vaak heftige reacties op. Je bent vóór of tégen Israël. Een benadering die recht doet aan de Schrift, Israël én de Arabieren is zeldzaam. Het boekje De God van Abraham, Isaak én Ishmaël biedt die derde weg wel. 

Bönker (directeur van de Arabische Wereldzending) en Nota (EO-journalist) maken in het eerste deel van dit boek een reis met Abraham en zijn twee zonen Isaak en Ishmaël. In het tweede deel geven ze het vooruitzicht van het herstel van het 'huis van Abraham'.

In dit boek komen veel betrokkenen uit het Midden-Oosten zelf aan het woord. De uitgave laat ruim aandacht voor Abrahams eerstgeboren zoon Ishmaël. Wat heeft de zegen van God voor hém te betekenen? Spelen de nakomelingen van Ishmaël in de roerige wereld van vandaag nog een rol? Is er hoop op vrede tussen Joden en Arabieren? 

Bönker en Nota laten vanuit de Bijbel zien dat we vrede tussen Israël en de Palestijnen mogen verwachten. Ze baseren zich hierbij onder andere op Jesaja 19:23-25. Daarnaast stellen ze de negatieve bejegening van moslims door westerlingen onder kritiek. De auteurs sluiten af met een praktijkvoorbeeld van verzoening door middel van verzoeningsconferenties. Een hoopgevend boek! 

Dit artikel is eerder verschenen in CV•Koers, opinieblad voor de christen vandaag. Zie ook: www.cvkoers.nl en www.tjerkdereus.nl.  
©CV•Koers/Tjerk de Reus.