Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Wandelen met Beckman

In Kampen is een Thea Beckman-wandelroute uitgezet, gebaseerd op de romans van de bekende kinderboekenschrijfster Thea Beckman. Afgelopen donderdag nam de schrijfster zelf het eerste exemplaar in ontvangst. Dat gebeurde op een passende locatie: in de 14e-eeuwse Koornmarktpoort. 

De romans "Hasse Simonsdochter", "De stomme van Kampen", "Het wonder van Frieswijck" en "Gekaapt!" van Thea Beckman spelen zich af in en om middeleeuws Kampen. De wandeling leidt langs de vele bezienswaardigheden die Beckman in deze boeken beschrijft. Lezers zullen ontdekken dat in hedendaags Kampen nog altijd de sfeer van vele eeuwen geleden valt te proeven. 

De route is afgedrukt in een handig, fullcolour boekje met veel foto's, illustraties en informatie over de rijke geschiedenis van Kampen. Verder zijn zoekvragen voor kinderen opgenomen. En natuurlijk ontbreken de tekstfragmenten uit het werk van Beckman niet. 

De Thea Beckman-route is voor 3,50 euro verkrijgbaar bij onder meer VVV en ANWB in Kampen.