Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Gisette van Dalen-Heemskerk

Menulijst

De problemen in "Verstild verlangen" van A. den Uil-van Golen zijn eigentijdser. Els de Raaf, moeder van twee kinderen, is getrouwd met Martin, een erg dominante man. Merkte ze in haar verkeringstijd die karaktereigenschap niet op, naarmate ze langer getrouwd is, gaat ze zich steeds ongelukkiger voelen. Ook haar kinderen voelen dat het huwelijk tussen hun ouders niet zo is als het behoort te zijn. Als Martin een collega, Barend van Basten, meeneemt, komt Els in een gevaarlijke situatie terecht. 

Hoewel het probleem op zich realistisch is, leest het boek niet vlot weg. Al in het eerste hoofdstuk vraagt dochter Dineke aan haar moeder of ze papa wel lief vindt. En zoon Arnold merkt tegen zijn moeder op dat hij een hekel aan zijn vader heeft. De karaktertrekken van Martin zijn wel erg extreem. Zo krijgt Els op maandag een menulijst voor de rest van de week en mag ze daar niet van afwijken. Uiteindelijk is het ook in dit boek: Eind goed, al goed. 

N.a.v. "Verstild verlangen", door A. den Uil-van Golen; ISBN 90 5551 249 4; 165 blz.; Gebr. Koster, Barneveld, 2002.