Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Dita Brakel

Enorm probleem

Willy van Veen en Christian Beckers zitten met een enorm probleem. Beiden kwamen alleen te staan en hebben nu de zorg voor een gezin. Zouden ze samen verdergaan, dan ontstaat er een huishouden met dertien personen. Willy durft die stap niet te nemen, en zet de kennismaking met Christian niet voort. Uiteindelijk komt het tweetal, na de nodige verwikkelingen, toch nog bij elkaar. 

Voor Piet Meinema is "De kleur van glas in lood" de tweede familieroman. Hij heeft ook verscheidene kinderboeken op zijn naam staan. Af en toe steekt in het verhaal de schoolmeester de kop op, als Meinema de geschiedenis van Friesland beschrijft bijvoorbeeld. 

Van dit boek geldt dat je er in een avondje doorheen bent. Van een karakterontwikkeling bij de hoofdpersonen is niet bepaald sprake en de dialogen zijn vaak oppervlakkig en soms wat onnatuurlijk. Het verloop van het verhaal is voorspelbaar. Verstrooiende lectuur, maar niet meer dan dat. 

N.a.v. "De kleur van glas in lood", door Piet Meinema; uitg. Zomer en Keuning, Amsterdam, 1996; 190 blz.