Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Jeannette Donkersteeg

Indianenverhalen

Dorothy Laudan schrijft verhalen over een vrouwelijke arts in Colorado Springs. Na de romanreeks "Dr. Quinn" verschijnt nu de serie "Dr. Quinn stories". Micheala Quinn zorgt voor drie weeskinderen en heeft daarnaast een praktijk in een wildwestachtig dorp, waar voortdurend raadselachtige dingen gebeuren. De dokter, haar pleegkinderen en haar vriend Sully spelen daarbij een heldenrol. Dat levert letterlijk indianenverhalen op, die niet al te geloofwaardig overkomen, maar wel boordevol intriges en gevechten zitten. 

In het eerste deel, "Buffeljacht", is het een nieuw aan te leggen spoorlijn die Colorado Springs bedreigt. De komst van de lijn op zich vinden de inwoners best leuk, maar dat daarvoor alle buffels worden afgeschoten, gaat wat ver. De dokter weet er een echter een stokje voor te steken. In deel 2, "Dodelijk water", ontdekt ze dat het drinkwater uit de kreek vergiftigd is, waardoor het leven van de inwoners van Colorado Springs gevaar loopt. Opnieuw voorkomt Micheala Quinn op het nippertje een ramp. 

Het derde deel van de serie heet "Het Geheim". Dr. Quinn ontdekt weer iets griezeligs. Als ze een oudere dame wil gaan bezoeken, blijkt deze dood in haar huis te liggen en in haar kast zit een volkomen in zichzelf gekeerd jongetje. Raadsels te over. 

N.a.v. Dr. Quinn stories deel 1: "Buffeljacht", deel 2: "Dodelijk water" en deel 3: "Het Geheim", door Dorothy Laudan; uitg. Kok Voorhoeve, Kampen, 1998; ISBN 90 297 1540 5; 90 297 1541 3 en 90 297 1569 3; 126, 128 en 128 blz.