Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Marianne Witvliet

Lof der Vriendschap

De voorraad onderwerpen is nog lang niet uitgeput. Een gestage stroom van thematische gedichtenbundels trekt aan ons voorbij. Was het net nog de tuin, ditmaal draait het om vriendschap. "...eenvoudig met de liefde van een hart/ dat zich niet in verlangen heeft verward..." verwoordt Adriaan Morriën dit onderwerp heel mooi in een gedicht dat de verheven titel "Lof der vriendschap" meekreeg. 

Ook deze bundel bevat dankzij de samensteller een subjectieve selectie. Andreus, Bernlef, Bouma, Florizoone, Gussinklo, Gerhardt, Nahon, Zuiderent. Bekende en minder bekende namen en, zoals dat meestal het geval is, mooie en minder mooie gedichten. Niettemin blijft zo'n boek een aardig geschenk, zowel om te geven als om te ontvangen. 

N.a.v. "Ik draag je in mijn hart. Nederlandstalige gedichten over vriendschap", samengesteld door Henk van Zuiden; uitg. Kwadraat, Utrecht, 1998; ISBN 90 6481 291 8; paperback; 96 blz.