Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: A. Tukker-Versluijs

Koning David

Bij uitgeverij Callenbach verscheen een roman over koning David. Het lezen van dit boek is letterlijk zonde van je tijd.
 
Wie het doorbladert, stuit op walgelijke en blasfemische beschrijvingen. Het volgende citaat uit de "Evening Standard", dat op de achterkant van het boek staat, spreekt boekdelen. "In deze roman wordt David tot leven gebracht als een fascinerende, verscheurde persoonlijkheid. (...) Moderne parallellen worden de lezer nooit opgedrongen -daarvoor is Massie een te subtiel auteur- maar de wereld van seks, intriges, oorlog en godsdienstwaanzin die hij beschrijft, levert de lezer voortdurend herinneringen op (...)". 

De Bijbel spreekt heel andere taal over deze man naar Gods hart! De auteur van "Koning David" mag dan diverse literaire prijzen gewonnen hebben, voor dit boek kan ik geen betere bestemming vinden dan de vuilnisbak. 

N.a.v. "Koning David", door Allan Massie (vertaald uit het Engels); uitg. Callenbach; Baarn, 1998; ISBN 90 266 0677 x; 255 blz.