Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Gistette van Dalen-Heemskerk

Het geheim van een verrader

"Het geheim van een verrader" speelt zich in een heel andere tijd af, namelijk net na de Tweede Wereldoorlog. Henk en Kees zijn dikke vrienden. Ze rollen van de ene verrassing in de andere in het schuurtje van Van Grieken. Deze familie is verhuisd, want in de oorlog moet Van Grieken niet zo'n mooie rol gespeeld hebben. Langzaam maar zeker ontrafelen de twee jongens een groot geheim. Ze ontdekken wie "de Gladde" is. Maar wie is dan de echte verrader? Plotseling verdwijnen de jongens spoorloos. Een radio-oproep doet "de Gladde" in actie komen. 

Over de Tweede Wereldoorlog zijn al een heel wat jongensboeken verschenen. "Het geheim van een verrader" speelt zich net daarna af. Dat, en het feit dat in "Het geheim van een verrader" niet alleen heldendaden van de hoofdpersonen centraal staan, maakt het boek verrassender dan de andere twee.

"Het geheim van een verrader", door A. van de Graaf; uitg. Gebr. Koster, Barneveld, 2002; ISBN 90 5551 252 4; 168 blz.; 7,90.