Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Alita Keizer-Pouw

Jongeren met problemen centraal in Mes-jeugdromans

Het boek "Ramkraak in Kralingen" van Ben de Raaf is het nieuwste in een serie rond Roel Westland. Wie de voorgaande delen ("Moord in Ommoord", "Paniek in Prinsenland" en "Commotie in Crooswijk") met spanning gelezen heeft, zal ook dit verhaal aanspreken. 

Zat Roel eerst nog op de havo, volgde hij de politieopleiding en maakte hij deel uit van de recherche, nu zit Roel in een speciaal gevormd team ter bestrijding van wijkterreur. Het gaat hierbij om een groep voornamelijk buitenlandse jongeren die wijk Kralingen onveilig maakt. Ze stelen, zorgen voor overlast en, erger nog, deinzen niet terug voor geweld. Roel Westland popelt om ze te pakken te krijgen, vooral omdat ze allerlei geintjes uithalen met zijn gestolen portofoon. Peter, Erna, Bert, Martin, Maryse, Iris, Dick, Rob en Rebekka zijn maar enkele personen die een rol spelen als collega van Roel. Dat hadden er best wat minder mogen zijn, want net als je denkt het groepje compleet te hebben, rolt er weer een nieuwe naam uit. Wat het boek vooral leuk maakt, is het feit dat De Raaf, zelf brigadier bij de Rotterdamse politie, vanuit de praktijk zijn verhaal schrijft. 

"Ramkraak in Kralingen", door Ben de Raaf; uitg. Mes, Capelle aan den IJssel, 2003; ISBN 90 5952 019 x; 184 blz.