Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Gisette van Dalen-Heemskerk

Moord in Los Angeles

Opnieuw zorgt advocate Kit Shannon voor de nodige gespreksstof in Los Angeles. Ze houdt een pleidooi voor de Bijbel en moet zichzelf verdedigen. Verder doet een oude tegenstander, die verdacht wordt van moord, een beroep op haar. Wie de eerste twee delen van de Shannon Saga al gelezen heeft, zal in de roman "De zaak van het hart" van de auteurs Tracie Peterson en James Scott Bell weinig verrassends tegenkomen.

Freddy Fairbank, de tante van Kit, heeft het ook in deze roman weer zwaar te verduren. Ze staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Dat gebeurt sinds haar nicht in Los Angeles is heel regelmatig. Maar helaas niet altijd op een manier die tante Freddy aanstaat. Bovendien laat Kits tante zich in met een spiritist. Deze beide zaken leveren ook in dit derde deel een tijdelijke breuk tussen Kit en tante Freddy op. 

In het eerste hoofdstuk houdt Kit een pleidooi voor de Bijbel. Ze gaat in debat met twee bekende sprekers die niet geloven dat alles wat in de Bijbel staat waar is. Vervolgens moet Kit zelf voorkomen in de rechtbank. Elinor Wynn -een oude bekende uit het eerste deel- eist een forse schadevergoeding omdat Kit haar verloofde Ted afgetroggeld heeft. De rechter en de jury staan overduidelijk aan de zijde van Elinor. Gelukkig voor Kit komt Ted op het juiste moment de rechtszaal binnenwandelen. 

Als deze problemen overwonnen zijn, wordt er een moord gepleegd. Davenport, de officier van justitie, laat agent Ed Hanratty, een oude tegenstander uit deel twee, inrekenen. Ed vraagt of Kit hem wel verdedigen. Die is niet erg enthousiast. Sterker nog, eigenlijk wil ze helemaal niet, want ze weet niet zeker of de politieagent deze keer wel eerlijk is. Gaandeweg het proces krijgt Kit echter steeds meer het idee dat het bewijsmateriaal bewust weggehouden. Ze besluit de onderste steen boven te halen. 

"De zaak van het hart" haakt duidelijk in op vorige delen uit de serie. Steeds komen dezelfde personen terug. Eigenlijk moeten daarom de eerste twee delen ook gelezen worden. De afloop van de rechtszaak is -evenals in de vorige delen- verrassend. Toch moet je wel een groot liefhebber van beschrijvingen van Amerikaanse rechtszaken zijn om deze boeken boeiend te blijven vinden. Het feit dat Kit en Ted elkaar in dit boek eindelijk 'echt' vinden, was bovendien te verwachten. 

N.a.v. "De zaak van het hart", door Tracie Peterson en James Scott Bell; vert. Paul de Gier; uitg. De Groot Goudriaan, Kampen, 2003; ISBN 90 6140 850 4; 336 blz.