Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

K

Kalkman, Roland

Je kind weggeven uit liefde

Voor Nederlandse jongeren is het een ongewoon onderwerp. Maar in Colombia is het verhaal over Rosa de straatverkoopster, met alle nare toestanden eromheen, helaas niet zo ongewoon. "Rosa staat voor de vele moeders die uit liefde hun kind afstaan ter adoptie. Ik hoop dat dit verhaal bijdraagt aan de erkenning van hun liefde", aldus auteur Roland Kalkman.

Recensie van Rosa, straatverkoopster in Colombia

Engels geld

"Geldjacht" is de titel van het nieuwste avonturenboek van Roland Kalkman. Rick en Jasper zijn op vakantie in Engeland. Jasper vindt een neergeschoten fazant met een kokertje om zijn poot. Rick vertelt niemand over zijn vondst. In het kokertje blijken twintig briefjes van 50 pond te zitten. In Nederland vertelt Rick dat hij slechts één biljet van 50 pond heeft gevonden, vastgebonden aan de poot van een vogel. Een halfjaar later gaan Rick en Jasper opnieuw op vakantie naar Engeland, op uitnodiging van oom Alex, een vriend van Jaspers vader.

Recensie van Geldjacht