Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Claes, Paul

Leven om te lezen

"De eerste beginselen van de Spaanse grammatica leer je als je af en toe een brief moet sturen naar een adoptiekind in Bogotá (Colombia). Later vertaal je "Greguerías" van Ramón Gomez de la Serna en leert zo het vocabulaire. Je leest Borges in het origineel. Nog later schrijf je een pastiche op hem en legt die voor aan een hispaniste. Ze verwondert zich over één grammaticale fout, maar heeft niet door dat het een fake is." Hier kan maar één man aan het woord zijn: Paul Claes, talenwonder, vertaalwonder, en de grootste pasticheur uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

Recensie van Het hart van de schorpioen

Liefde als rode draad in poëzie

,,Dichters zijn de eeuwige verliefden", schrijft Paul Claes in zijn bloemlezing "De Liefste. Onsterfelijke liefdesverzen". Hierin verzamelde de Vlaamse letterkundige poëzie die de liefde tot onderwerp heeft.

Recensie van De liefste. Onsterfelijke liefdesverzen en De tiende muze. Onsterfelijke vrouwenpoëzie