Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

K

Klein Haneveld, Johan

Een fruitbakje met giftige bessen

Net als in de Boekenweek verschijnen er tijdens de Maand van het Spannende Boek -juni- twee actieboekjes: de gratis novelle "Verlies" van het Engelse schrijversduo Nicci French en haar aantrekkelijk geprijsde christelijke tegenhanger "Het wrak" van de Nederlandse auteur Johan Klein Haneveld. De eerstgenoemde uitgave toont ondubbelzinnig het bestaansrecht van de tweede aan.

Recensie van CLK-Boekenweekgeschenk 2002, Het wrak

Kerstfeestviering bij planeet Neptunus

Kan een christelijke auteur een thriller schrijven? Johan Klein Haneveld heeft het geprobeerd met zijn debuutroman "Neptunus". Hij liet zich duidelijk inspireren door Alistair MacLean's "Ice station Zebra". De onderzeeër van MacLean verving hij door een ruimteschip dat in de 22e eeuw naar de planeet Neptunus reist, maar het thema is gelijk: er is een saboteur aan boord en die moet worden ontmaskerd. Juist het christelijke element in Klein Hanevelds boek verzwakt de spanningsboog.

Recensie van Neptunus