Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

V

Vroman, Leo

Vroman

Leo Vroman is al lang bioloog in ruste (hij is de tachtig al ruimschoots gepasseerd), maar zijn fascinatie voor alles wat leeft blijft voortduren. Van hem verscheen een werkelijk kolossale bundel gedichten van meer dan 170 pagina's. In vorige bundels bleek Vroman al een dichter die tamelijk gemakkelijk zijn wetenschappelijke voorliefdes in zijn poëzie binnenvoerde. Ook nu weer zijn er didactische passages als de volgende aan te treffen:

Recensie van De gebeurtenis en andere gedichten

"Psalmen en andere gedichten" bekroond

,,Om het woord "God" bestrijden allerlei groepen mensen elkaar op leven en dood. Ik wil daar niet aan meedoen. Daarom gebruik ik het woord ,,Systeem" maar, bij gebrek aan beter". Dat zei Leo Vroman dinsdagavond te Amsterdam. Hij nam in De Rode Hoed de VSB Poëzieprijs ter waarde van 50.000 gulden in ontvangst voor zijn 160 bladzijden dikke bundel "Psalmen en andere gedichten".

Recensie van Psalmen en andere gedichten