Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Augustinus, Aurelius

Belijdenissen

De autobiografie van Augustinus, de Belijdenissen, is met recht een van de meest klassieke werken uit de geschiedenis van het christendom. Elke nieuwe generatie zal met winst dit boek zich toeeigenen. In dat licht is het een goede zaak dat de Belijdenissen nu in een nieuwe Nederlandse editie zijn verschenen, met aantekeningen en een verhelderende inleiding van Wim Sleddens.

Recensie van Belijdenissen, overgenomen uit CVKoers.

Goed onderwijs

Goed onderwijs is een opmerkelijk boek in het oeuvre van Augustinus, maar ook in de geschiedenis van het kerkelijke onderricht: de catechese. In deze verhandeling - mooi vertaald en ingeleid door Vincent Hunink en Hans van Reisen - geeft Augustinus een praktische schets van de inhoud van het christelijke geloof. Deze is bedoeld voor ene Deogratias, die basaal onderricht moet geven aan mensen die zich bij de kerk willen voegen.

Recensie van Goed onderwijs uit CVKoers

 

Over de Drie-eenheid

De kerkvader Augustinus (354-430) blijft een geweldig belangrijke plek houden in kerk en theologie vandaag. Hoewel een kloof van zo'n 1600 jaar hem scheidt van onze tijd, verschijnen steeds weer nieuwe vertalingen van zijn werk in het Nederlands. Dat duidt erop dat er een lezerspubliek voor is. De vraag is wel gerezen waaróm Augustinus zo fascineert. Antwoord op die vraag vind je natuurlijk door zijn werk te gaan lezen.

Recensie van Over de Drie-eenheid uit CVKoers