Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

M

Moore, Ann

Grace vindt doodgewaande echtgenoot terug

Grace O'Malley, een strijdvaardige 19e-eeuwse jonge vrouw uit Ierland, hoopt na een leven vol ontberingen rust te vinden bij kapitein Peter Reinders. In het laatste deel van de trilogie over haar leven besluit ze met hem te trouwen. Ze reist naar zijn huis in San Francisco, maar helemaal overtuigd van de juistheid van haar keuze is ze niet.

Recensie van Achter de horizon

Romance met een stugge man

Het is onbegrijpelijk dat Grace O'Malley op de been weet te blijven. Ze is nog maar net bevallen van haar zoontje of ze stapt al op de boot voor een zware reis naar Amerika. Het is bittere noodzaak dat de Ierse haar vaderland ontvlucht; de Engelsen zoeken haar, niet alleen omdat ze de vrouw is van de pas overleden vrijheidsstrijder Morgan McDonagh, maar ook de zus van Sean O'Malley, die een moord op zijn geweten heeft.

Recensie van Afscheid van Ierland

Onderdrukker als eega

Grace O'Malley groeit in het midden van de negentiende eeuw op in een Iers pachtersgezin. Als ze op vijftienjarige leeftijd trouwt met de Engelse landheer Bram Donnelly, lijkt haar toekomst en die van haar familie er een stuk zonniger uit te zien.

Recensie van Grace O'Malley