Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

K

Klijn, Jan W.

De bergen zullen vrede dragen

In 1858 trekt Jan Cornelis van Rooy met vrouw en kind naar Zuid-Afrika. Aan het leven dat zij en hun nageslacht daar vervolgens leiden, wijdt Jan W. Klijn zijn jongste boek. De vraag rijst waarom auteurs een op de historie gebaseerd verhaal in een roman gieten in plaats van het gewoon als eerlijke (auto)biografie te presenteren.

Recensie van De bergen zullen vrede dragen

Terug in de Alblasserwaard

Slim en sterk is hij, Gert-Jan Beuzekom uit de Alblasserwaard, de held van Jan W. Klijns "Lichtende einder". Alles lukt hem, en áls er eens iets mislukt, haalt hij zijn schouders op en begint aan iets nieuws. Een echte mannetjesputter, deze "blonde reus".

Recensie van Lichtende einder

De winstgevende transacties van Jasper

In dit tweede boek over Jasper Groot treffen we de geboren Giessendammer aan bij de groentenman, waar hij als knecht werkt. Na een aantal problemen met zijn baas komt hij zonder werk. Hij besluit zijn middenstandsdiploma te gaan halen. Uiteindelijk heeft hij maar één wens: hij wil eigen baas zijn, onafhankelijk van anderen.

Recensie van Jaspers carrière

Klijn wil met roman tot bezinning manen

Jan W. Klijn heeft de smaak te pakken. Nauwelijks een jaar na de verschijning van "Moord in de Alblasserwaard" ligt nu de roman "Het Levensgevecht" in de winkel. Daarin schetst hij hoe een schijnbaar gelukkig huwelijk jammerlijk eindigt in een echtscheiding.

Recensie van Het levensgevecht