Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Essen, Rob van

De goede zoon spelen

De schrijver Rob van Essen verloor een paar jaar geleden zijn vader, maar raakte hem niet kwijt. In "Het jaar waarin mijn vader stierf" roept hij de auteur van "Het hol op de hei" postuum ter verantwoording. Rob is met zijn veertig jaar nog altijd niet volwassen en dat is de schuld van zijn vader. "Gebrek aan zelfreflectie heeft hem door het leven geholpen, zíjn leven dan."

Recensie van Het jaar dat mijn vader stierf

Terug naar jongensjaren in Rijshorst

Het jeugdboek "Het hol op de hei" was in de jaren zeventig een bestseller in de gereformeerde gezindte. De schrijver ervan is de onderwijzer G. van Essen. Met gemengde gevoelens ziet hij hoe zijn zoon Rob het schrijversambacht uitoefent. Rob van Essen schreef de roman "Kwade dagen", waarin zijn jeugd in het bevindelijk gereformeerde Rijssen centraal staat. Vader Van Essen: "Dit is geen boek voor onze kring. Het is heel schokkend. "

Recenise van Kwade dagen