Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

S

Söderholm, Margrit

Onmogelijke liefde in oorlogstijd

"Waarheen je ook gaat" van de bekende schrijfster Margit Söderholm is een prachtige oorlogsroman waarin de liefde de voornaamste plaats krijgt. Omdat je het verhaal door de ogen van Eva meebeleeft, is de kans groot dat je eigen hart ook gaat branden. Vooral als je leest over de in andermans ogen onmogelijke liefde waar zij, met alle kracht die ze in zich heeft, voor vecht.

Recensie van Waarheen je ook gaat

Strijd bij een Zweedse wees

Op diverse fronten wordt er strijd geleverd in "Geborgen oogst", de uit het Zweeds vertaalde roman van Margit Söderholm. In het leven van de jonge Zweed Anders Ollson laait die strijd hoog op én levert de ultieme trouw aan de christelijke beginselen van zijn overleden vader hem vrede op. Söderholm beschrijft het dorpsleven van de Zweden, vol folklore en bijgeloof, kort na het begin van de negentiende eeuw.

Recensie van Geborgen oogst