Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Thijssing-Boer, Henny

Deur op slot

Christiaan Terbrugge wil een jonge vrouw, maar Loeky weigert. Dat is het begin van "Dwalen tussen licht en donker". Loeky's auto strandt in de modder op het erf van Eva en Otto Cremer. Eva meent haar te herkennen als een lang verloren dochter. Ze wil niets anders dan lief zijn voor het meisje. Liefde is iets wat Loeky van haar eigen moeder nooit ontvangen heeft. En wat ze in eerste instantie van Otto Cremer ook niet krijgt.

Recensie van Dwalen tussen licht en donker

Een trilogie vol raadsels

Ronduit raadselachtig zijn veel dingen in de trilogie van Henny Thijssing-Boer. Wat trekt een jong meisje naar een achterafdorpje? Waarom loopt de overbuurvrouw altijd in het zwart? En wie probeert het in huis te laten spoken? Na 640 bladzijden zijn alle raadsels opgehelderd.

Recensie van De tijd geeft het antwoord

Dubbelroman

Een ,,magistrale dubbelroman", zo noemt de uitgever van Henny Tijssing-Boer haar jongste uitgave "Liefde als beloning". Bij nader inzien blijkt het om twee gewone streekromans te gaan, die bij de gemiddelde romanlezer misschien echt wel ,,razend populair" zijn, zoals de "flap" beweert. Het eerste boek in de band ("Liefde zoekt haar weg") gaat over Rieks Roelfsema, die als een neerslachtige tobber uit Indië terugkeert. Als zijn verloofde erachter komt dat Rieks' sombere stemming wordt veroorzaakt door het feit dat hij in Indië een vriendin én een dochtertje heeft achtergelaten, breekt ze de verloving. Toch komt alles goed.

Recensie van Liefde als beloning