Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

H

Heemskerk, J. D.

Verwerking van familiekwesties

In "Kitty's erfenis" laat J. D. Heemskerk ons kennis maken met Gerard Middendorp, die na het overlijden van zijn vrouw op zoek gaat naar Kitty, het meisje dat vroeger op een vakantiekamp zwanger van hem raakte. Kitty blijkt echter niet meer te leven. Hij komt op wel heel erg toevallige wijze in contact met haar dochter Steffanie en daarna ook met de rest van de familie. Maarten, de zoon van Gerard en Kitty, wil echter niets van hem weten. Er gaat een lange weg aan vooraf voordat deze zover is dat hij Gerard vader kan noemen.

Recensie van Kitty's erfenis

Leukemie

In "Als het leven een wending neemt" maken de gezinsleden van de familie Van Bijne veel mee. Marco, de hoofdpersoon, krijgt leukemie. Daardoor verandert er veel.

Recensie van Als het leven een wending neemt

Op de vlucht

De twee nieuwe boeken van inmiddels ervaren schrijvers als Geesje Vogelaar- van Mourik en J. D. Heemskerk lezen lekker weg. De spanning is voelbaar, al twijfelt de lezer geen seconde aan de goede afloop.

Recensie van Jou kan ik niet vergeten