Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Ouweneel, Willem J.

Seks in de kerk

Er is de laatste maanden veel gezegd en geschreven over de verantwoordelijkheid die de christelijke gemeente heeft in het bespreekbaar maken van (gebrokenheid rond) seksualiteit. Het congres dat CV-Koers en de Bethelgemeente in Drachten gezamenlijk hielden rond dit thema, heeft veel losgemaakt (zie het dossier op cvkoers.nl). Er verschenen ook heel wat boektitels rond seksualiteit. Toch is het beslist de moeite waard om dit boek van dr. Willem J. Ouweneel ook nog voor het voetlicht te brengen. Hoe boek voegt toe, al was het maar vanwege de grondige manier waarop hij het Woord van God centraal stelt.

Recensie van Seks in de kerk uit CVKoers

Hugenotenvrouw onder de wapenen

In zijn nieuwe roman over de hugenoten van Vivarais dicht Willem J. Ouweneel de hoofdpersonen opmerkelijk veel charismatische gaven toe. De profetieën zijn niet van de lucht en hier en daar is in het verhaal ook een gebedsgenezing geweven. Daarmee is het beeld van de hugenoten allerminst vertekend, vindt hij. "Onder een deel van hen bestond grote aandacht voor het werk van de Heilige Geest. Dat is een historisch gegeven."

Recensie van De kleine kudde. De hugenoten van de Vivarais en Een veldhoen op de bergen. De hugenoten van de Vivarais