Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

M

Musser, Elizabeth

Ontmoedigd door leugens van de duivel

Wie de gevierde Amerikaanse schrijfster Elizabeth Musser (1960) kent, weet dat ze niet zomaar is uitgepraat. Noch uitgeschreven. Volgende week verschijnt alweer haar zevende boek: ”Stille woorden”. Een gesprek met haar over koudwatervrees, moeder zijn en stemmen in je hoofd.

 


Mede n.a.v. "Stille woorden"

De trouw van een dwaze bastaard

Na een dramatisch ongeluk is Peter een getraumatiseerde jongen. Een verzwakte straathond uit het asiel brengt nieuwe hoop in zijn leven. In het christelijke actieboek ”Wachten op Peter” beschrijft de Amerikaanse auteur Elizabeth Musser de ontroerende liefde en trouw tussen een jongen en zijn hond.

 


Recensie van Wachten op Peter

De uitdaging van Mary Swan

De roman "Het huis op de heuvel" van Elizabeth Musser, draagt geen bijzonder prikkelende titel. De inhoud van deze nieuwe roman van de populaire schrijfster blijkt echter de moeite waard te zijn. Het boek heeft geen literaire pretenties en niet altijd is het even realistisch, maar met name de beschrijvingen van emoties vormen een sterke kant aan dit boeiende verhaal.

Recensie van Het huis op de heuvel

Ophélie, bewogen met daklozen

De onafhankelijkheidsoorlog tussen de voormalige kolonie Algerije en Frankrijk staat centraal in drie dikke romans van Elizabeth Goldsmith Musser (Atlanta, 1960). "Beladen verleden" en "Twee testamenten" vonden inmiddels hun weg naar het Nederlandse publiek. "Twee bestemmingen" ligt nu in de winkel. Meer dialogen en minder sensatie onderscheiden dit deel van de vorige boeken.

Recensie van Twee bestemmingen

Testamenten

Oorlogen blijven romanschrijvers inspireren. De Amerikaanse auteur Elisabeth Musser koos de onafhankelijkheidsstrijd in de voormalige Franse kolonie Algerije als achtergrond voor haar boek "Twee testamenten". Ze woont tegenwoordig in de Zuid-Franse stad Montpellier en heeft -aldus de dankbetuiging- veel gepraat met mensen die Algerije in de jaren zestig vanwege het bloedige geweld zijn ontvlucht.

Recensie van Twee testamenten

Onzekere liefde en een bloedige strijd

Slachtpartijen in Algerije. Niet alleen in 1997 aan de orde van de dag, maar ook aan het begin van de jaren zestig. De roman "Beladen verleden", die in die tijd speelt, is opgebouwd rond de verbeten strijd van Algerijnse extremisten die alle Fransen in Algerije en alle Fransgezinde Algerijnen zo snel mogelijk de dood in willen jagen.

Recensie van Beladen verleden