Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

M

Miklowitz, Gloria D.

Spionne voor de kerk

In het jaar dat Columbus op het punt staat de Nieuwe Wereld te ontdekken, verliest de Spaanse Maria haar ouders en broertje aan de pest. Gelukkig hoeft ze niet van honger om te komen: ze vindt werk bij de rijke familie Delgado. Wat dit gezin niet weet, is dat Maria er ook komt spioneren of ze wel zuiver katholiek zijn.

Recensie van Huis van geheimen

Twee visies op de val van Masada

Wie een bezoek aan Masada brengt, komt ongetwijfeld onder de indruk van deze massieve rots, hoog oprijzend boven de Dode Zee. Nog indrukwekkender is de geschiedenis die onlosmakelijk aan Masada verbonden is: 960 Joden weten er zeven maanden stand te houden tegen het Romeinse Legioen en verkiezen ten slotte de dood in vrijheid boven het leven in slavernij. In "Masada. De laatste vesting" beziet Gloria D. Miklowitz deze feiten met de ogen van een Jood en van een Romein, die beiden in een dagboek verslag doen van de gebeurtenissen.

Recensie van Masada. De laatste vesting