Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

L

Lemmons, Thom

Mensen van vlees en bloed

Het genre van de bijbelhistorische roman doet het goed. Thom Lemmons staat in Amerika als een "bestselling" auteur te boek, maar zijn vertalingen duiken momenteel ook in Nederland in de christelijke boekentoptien op. Ook lezers uit de gereformeerde gezindte grijpen ernaar, hoewel uitgeverij Barnabas, een imprint van Groen in Heerenveen, zich daar niet expliciet op richt. Hoe terecht is het enthousiasme voor Lemmons?

Recensie van Jabez, de man die vroeg en verhoord werd, Daniël, de man die de morgen zag, Lydia, de vrouw die de vrede vond en De timmerman die het kruis maakte

Jeremia op de tast

De jonge Jeremia is verliefd op het meisje Hanna uit Anathoth. De eerste man van Ruth, Machlon, bakt potten en glijdt uit als hij uit zijn hut komt. De Zoon van Jozef geeft Ben Hur water als hij van dorst vergaat. Bijbelfiguren maken in niet-bijbelse verhalen soms opmerkelijke dingen mee. De bijbels-historische roman mag zich vandaag de dag in groeiende belangstelling verheugen. Kan dat eigenlijk wel? Is de Bijbel daar geen té heilig boek voor?

Recensie van Jeremia, de man die huilde