Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Elwell Hunt, Angela

De kinderwens van een slinkse multimiljonair 

Wat hebben een weduwe, de homo tyrolensis en een multimiljonair met elkaar te maken? Het antwoord wordt gevonden in "De Waarheidsspreker". Schrijfster Angela Elwell Hunt doet in dit boek haar best om wetenschappelijke en menselijke veronderstellingen te versmelten tot een geloofwaardig, realistisch verhaal. Of ze hierin volledig is geslaagd, blijft de vraag, hoewel het boek zeker tot nadenken stemt.

Recensie van De Waarheidsspreker

Conflict tussen pioniers en indianen

De zwarte bladzijden in het geschiedenisboek, daar wordt geen enkel volk graag aan herinnerd. De Amerikaanse schrijfster Angela Elwell Hunt wijdt haar romanserie "Dragers van de ring" aan de hardvochtige handelwijze van de eerste generaties pioniers met de indianen. In het derde deel speelt de wrede slachting onder de Pequot-indianen in 1636 een grote rol. Honderden indianen, onder wie vrouwen en kinderen, verbrandden levend toen het dorp werd aangestoken.

Recensie van Hartford - tussen haat en liefde