Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

V
Veerman, Nel

Veerman, Nel

Gedichten uit het grensgebied

Ze kreeg advies van J. C. Bloem, ging op bezoek bij Wilma, leverde bijdragen aan het tijdschrift Ontmoeting, en is momenteel de oudste actieve dichteres van christelijk Nederland. Nel Veerman wordt deze week 91 jaar. Ze maakte naam met kinderboeken, romans en dichtbundels, en schrijft -op haar kamer in een Puttens bejaardenhuis- nog steeds poëzie. Onlangs publiceerde ze een nieuwe bundel: "Grensgebied".

Recensie van Grensgebied

Nel Veerman publiceert achtste dichtbundel bij naderen van 90e verjaardag

C. Rijnsdorp vond haar poëzie "een suggestie van het voorname." Hans Werkman sprak van "een toon van bescheiden sierlijkheid" en voor mijn oude, inmiddels overleden, buurvrouw was ze simpelweg een lieve vriendin, die weliswaar schrijfster was, maar niettemin een gewoon mens van vlees en bloed. Ik heb het over Nel Veerman die bij het naderen van haar negentigste verjaardag haar achtste bundel samenstelde die ze de veelzeggende titel "Naschrift" meegaf.

Recensie van Naschrift

Nel Veerman

Onder de titel "Een kleine schelp en de grote zee" verscheen van Nel Veerman een gedichtencyclus waarin volgens de achterflap- ,,Levensbesef en godsbewustzijn licht- en rustpunten zijn op de lange, bijna voltooide levensweg".

Recensie van Een kleine schelp en de grote zee