Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Thoene, Bodie & Brock

Oproer over een nieuw aquaduct in de oude stad

Met "De hoop van Jeruzalem" is het zesde en laatste deel uit de serie "De erfenis van Sion" van het immer nijvere schrijversduo Thoene verschenen. De lezer wordt vanuit de geheime koepel onder de oude stad waar Moshe Sachar zich in 1948 bevindt, meegenomen naar de jaren dertig van de eerste eeuw.

Recensie van De hoop van Jeruzalem

Dood vogeltje wordt levend

In "De stenen van Jeruzalem" volgen Bodie en Brock Thoene het straatjochie Aveel op zijn zoektocht naar Jesjoea. Zij laten hun fantasie uitbundig de vrije loop als Jesjoea het dode vogeltje van de kleine jongen weer levend maakt.

Recensie van De stenen van Jeruzalem

Blindgeborene ziet in Jesjoea

"Jesjoea. Eerste Licht. De grote, rode dageraad die rijst boven de bergen van alle eeuwigheid. Jesjoea: het vroege hanengekraai dat ons zal wekken uit de dood als de laatste nacht van de tijd gevlucht is."

Recensie van Eerste Licht

Thoenes wagen zich aan bijbelse roman

Wellicht raken Brock en Bodie Thoene toch uitgeschreven over Mosje en Rachel Sachar en alle andere personages uit "De erfenis van Sion". In deel vier van deze serie spelen de Sachars althans alleen nog een rol in het eerste en het laatste hoofdstuk. Het verhaal daartussenin heeft een kleine 2000 jaar eerder plaats en gaat dus over heel andere figuren.

Recensie van De boekrollen van Jeruzalem

Mysterieuze tuinman in Jeruzalem

De lotgevallen van David en Ellie, Moshe en Rachel, Jacob en Lori, hun families en hun vrienden -bij liefhebbers van Bodie en Brock Thoene inmiddels welbekend- kunnen verder gevolgd worden in "Onweer boven Jeruzalem" en "Het hart van Jeruzalem". Deze tweede en derde roman in de serie "De erfenis van Sion" beschrijven de hevige strijd rond de oude stad en de belegering daarvan, waardoor de inwoners van dorst en honger dreigen om te komen.

Recensie van Onweer boven Jeruzalem en Het hart van Jeruzalem

Nieuw Sion-verhaal van Brock en Bodie

Moshe en Rachel, Luke Thomas, Dov en Jacov -in eerdere series heette hij Yacov- veroverden in de jaren '90 het hart van veel lezers. Zij speelden een belangrijke rol in "De kronieken van Sion" en in de reeks "Het Verbond van Sion". In het eerste deel van "De erfenis van Sion" keren ze terug. Bodie Thoene en haar man Brock laten hen de totstandkoming van de staat Israël meemaken.

Recensie van Nachtwake in Jeruzalem

Advocaat Ryland is niet snugger

Niet al het werk van Brock en Bodie Thoene heeft evenveel diepgang. Die indruk krijg ik althans tijdens het lezen van "Klopjacht in Californië", het derde deel van de Amerika Saga, een van de vele reeksen van het bestsellers schrijvende echtpaar. Vol humor zit deze uitgave wel. Daarmee is "Klopjacht in Californië" echt een roman om te lezen als je een uurtje ontspanning zoekt.

Recensie van Klopjacht in Californië

Strijd rond Burkes landgoed

De Galway Kronieken zijn verrijkt met een derde deel: "De as der herinnering". De oplettende lezer van deel 1 en 2 weet dat de as staat voor de rokende puinhopen van het landhuis van jonker Joseph Connor Burke. Dat de jonker en de andere bewoners van het landgoed niet bij de puinhopen zijn blijven zitten, blijkt uit dit derde deel van hun familiegeschiedenis.

Recensie van van De as der herinnering

Galway-kronieken vol twist

Wie onder de indruk is van het beproefde Thoene-recept, leze "Over mensen en engelen". De ingrediënten: een 'verantwoorde' historische hap met een rijke romantische saus. Het Amerikaanse schrijversduo heeft zich in het negentiende-eeuwse Ierland verdiept. Dit tweede deel van De Galway-kronieken verhaalt van twisten op allerlei terreinen. Politiek, oude landgoederen en liefdesperikelen blijven boeien.

Recensie van Over mensen en engelen

De wortels van het Ierse conflict

Brock en Bodie Thoene hebben zich een grote plaats verworven in het hart van de christelijke boekenliefhebber. Zodra er een nieuw boek van het Amerikaanse schrijversechtpaar verschijnt, hebben alle ander titels geen schijn van kans meer. Onmiddellijk voert het de RD/CLK-toptien aan. Dit voorjaar verscheen “Alleen de rivier weet wat vrijheid is”, het eerste deel van een nieuwe serie rond de wortels van het Iers-Engelse conflict in de 19e eeuw.

Recensie van Alleen de rivier weet wat vrijheid is

Dramatiek in Jeruzalems Oude Stad

Het gaat goed met het duo Bodie en Brock Thoene. Voor hun fictie hebben de Thoenes zeven gouden medailles gewonnen van de Evangelische Christelijke Pers Associatie (ECPA) in de Verenigde Staten. Van de meer dan twintig werken die het echtpaar heeft gecreëerd zijn er honderdduizenden aan de man en vermoedelijk vooral aan de vrouw gebracht. En het einde is nog niet in zicht.

Recensie van Intermezzo in Jeruzalem

Bodie Thoene

"Schemer in Sion" luidt de tweedelige reeks van Bodie en haar man Brock Thoene waarin het jaar 1939 centraal staat.