Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Frinsel, J. J.

Het belang van kinderevangelisatie

Sommige mensen vergeet je je leven niet. Dat herkent ook J. J. Frinsel. Nog vaak denkt hij aan zijn oude kleuterjuf terug: juffrouw Huisman. Op pensioengerechtigde leeftijd ontmoet hij haar nog één keer. Dat was aanleiding tot het schrijven van "Met dank aan de juf", dat overigens nog tien jaar op zich heeft laten wachten. Met dit boek wil de schrijver laten weten hoe wonderlijk Gods weg met zondaren kan zijn. Bovendien toont hij het belang van kinderevangelisatie aan.

Interview met de auteur, mede n.a.v. Met dank aan de juf

In de huid van een opportunist

Tussen de vele oorlogsboeken die al verschenen zijn, neemt het nieuwe boek van J. J. Frinsel een aparte plaats in. Vaak wordt er vanuit de kant van het verzet geschreven. Frinsel neemt stelling aan de andere zijde, die van de bezetter. In "De klap" kijkt de oude Jan terug op zijn leven, nadat zijn kleinzoon hem heeft gevraagd wat Jan in de oorlog voor de Joden heeft betekend.

Recensie van De klap

Spanning in Jeruzalem

"Rafa grendelde de buitendeur en controleerde zorgvuldig zijn gehele woning om er zeker van te zijn dat er niet ergens een indringer verscholen zat. Het was een dagelijks terugkerend ritueel, maar elke keer klopte het hart hem in de keel en stootte hij onderdrukte schrille kreten uit als de door hemzelf opgeroepen grillige schaduwen hem deden rillen van angst". Wie zou niet doorlezen...?

Recensie van Spanning in Jeruzalem