Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Wezel, Leendert van

Wezel, Leendert van

Kom op, meid!

Aan Dal van Dura van Leendert van Wezel zou in Liter geen aandacht zijn geschonken, wanneer de uitgever ervan niet de suggestie had gewekt dat we hier met een literair werkje van doen hebben. Nu was zelfs het verzoek, of er in Liter een reclameblaadje voor dit boekje ingestoken mocht worden... Op de flap van het boekje wordt bovendien een citaat aangehaald uit een recensie van Rien van den Berg over Van Wezels eerste boekje: 'Veel christelijke literaire pogingen stranden in de uitlegzucht van schrijvers. Van Wezel durft van alles aan de lezer over te laten, waaronder hoe het afloopt.' Daarmee wordt door de uitgever ten minste gesuggereerd dat ook Dal van Dura een 'christelijk literaire poging' is.

Recensie van Taaltalenten

De gereformeerde gezindte heeft weinig literair talent voortgebracht. Daar lijkt verandering in te komen. Een gesprek met Els Arends-Florijn en Leendert van Wezel. Mét een reactie op elkaars werk.

Interview uit Gezinsgids met Els Florijn en Leendert van Wezel

Vrouw in een te krap keurslijf

Leendert van Wezel is een van de betere auteurs op het christelijk erf. Volkomen terecht dus dat hij gevraagd is om dit jaar het CLK-actieboek te schrijven, het alternatieve Boekenweekgeschenk van de christelijke boekhandel. Niettemin is "Bladstil" een wat brokkelig verhaal geworden. Met een mooi thema, dat wel - de schrijver heeft alleen te weinig pagina's om het recht te doen.

Recensie van Bladstil

Het gouden beeld van Nebukadnezar

Leendert van Wezel schroomt niet om het mes in eigen vlees te zetten. Macht en machtsmisbruik, daarover gaat zijn jongste novelle. En dan geen machtsmisbruik onder wereldlingen, maar onder kerkmensen. "Wanneer de traditie met een kleine t verheven wordt tot kenmerk van de zaligheid en als norm aan anderen wordt opgelegd, dan is dat een vorm van machtsmisbruik."

Recensie van Dal van Dura

Verslaafd

Het nieuwste jeugdboek van Leendert van Wezel heet "Klem!" Van Wezel wil altijd meer dan alleen een avonturenboek schrijven. Dat heeft hij in zijn eerdere jeugdboeken en novelles al laten zien. Ook in dit boek treffen we een mix van spanning en een (natuurlijk verwerkte) boodschap aan.

Recensie van Klem!

Bedreigd door "De Beoordelaar"

Een jeugdboek, "De bunker", schreef Leendert van Wezel al. Nu is van zijn hand de novelle "Veroordeeld" verschenen. Een confronterend verhaal met een dubbele boodschap.

Recensie van Veroordeeld

Bedreigd door "De Beoordelaar"

Een jeugdboek, "De bunker", schreef Leendert van Wezel al. Nu is van zijn hand de novelle "Veroordeeld" verschenen. Een confronterend verhaal met een dubbele boodschap.

Recensie van Veroordeeld