Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Waals, Jacqueline van der

Waals, Jacqueline van der

Dichteres van één gezang

Beschouwing over het werk van Jacqueline van der Waals.

Een monument voor Jacqueline

,,De poëzie van Jacqueline van der Waals is volgens mij een langer leven beschoren dan die van Marsman. Haar gedichten zijn universeel. De stijl van haar proza doet soms wat gedateerd aan, maar de verhalen zijn interessant en noodzakelijk om haar te kunnen begrijpen. Met de uitgave daarvan is het monument voor de dichteres compleet", zegt drs. Henk van der Ent. Hij is de samensteller van het "Verzameld proza", waarin de verhalen en essays van Jacqueline van der Waals voor het eerst zijn gebundeld.

Interview met de editeur naar aanleiding van Verzameld proza

Dichters der natuur en Schriftuur

Een bekende christen-dichteres van rond de eeuwwisseling, wier werk nog altijd in bloemlezingen wordt herdrukt, is Jacqueline E. van der Waals. Recent durfde een uitgever het aan om haar "Verzamelde gedichten" uit te geven in één band, bezorgd en ingeleid door haar biograaf drs. Henk van der Ent. En bij een andere uitgever verscheen liefst de 19e druk van een keuze uit haar verzen, "Gebroken kleuren". Dit wijst erop, dat haar poëzie misschien niet de eeuwen verduurt, maar wel vele decennia.

Recensie van Verzamelde Gedichten en Gebroken kleuren