Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

K

Koesveld, Henk

Gaaien van de paus

Geschiedenis hoeft niet saai te zijn. Henk Koesveld heeft dit in zijn vijf reeds eerder verschenen jeugdboeken aangetoond. Voor de Christelijke Kinderboekenmaand schreef hij "De kleurvogel".

Recensie van De kleurvogel

Op zoek naar de ark van Noach

Spelend in een heel andere tijd, maar zeker zo spannend, is Henk Koesvelds "Boudin, de nar van Monnikenrede". Ook hier een stortvloed van gebeurtenissen, met telkens weer verrassende wendingen, daar waar je heel iets anders verwacht, en die de aandacht van de lezer gespannen houden. En ook hier een (nog duidelijker) religieus accent, zij het natuurlijk bij die tijd behorend.

Recensie van Boudin, de nar van Monnikenrede

De christelijke Thea Beckman?

In een lijvig jeugdboek neemt onderwijzer Henk Koesveld zijn lezers mee naar de veertiende eeuw. Interesse in geschiedenis en liefde tot het vertellen resulteerden in de middeleeuwse-avonturenroman "Rowan". Verstopt te midden van spanning en belevenissen ontmoet de lezer historische feiten. Een debuut dat de aandacht trekt.

Interview met de auteur