Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Travers, Susan

Liefde en rebellie

Komen tegenwoordig de meeste liefdes tot stand via de tv-quiz, internet, de soap en de discotheek, vroeger was dat nog eens anders en kwam de liefde soms heel het leven niet. In het uitzonderlijkste geval kon het gebeuren dat je als enige vrouw in het vreemdelingenlegioen tegen de ware aanliep. Maar ook dat je als vrouwenvoorvechtster in het rebelse Frankrijk van de 19e eeuw de ware juist niet vond.

Recensie van Een liefde in Afrika

De gapende wond van een galeischip

Voor het oog is het galeischip "De Geweldige" een eilandje van pracht en praal. Rode, met goud bestikte vlaggen en glimmend galonwerk verbergen echter een gapende wond: het bagno. Daar bevinden zich 260 galeislaven, die in uiterst ellendige omstandigheden de roeiriemen moeten hanteren. "Ik heb deze wereld van verschrikking betreden alsof ik hem reeds kende, alsof hij een voorafschaduwing van onze eigentijdse geschiedenis was," schrijft de auteur in het voorwoord van "De galei".

Recensie van De galei