Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Rutgers, Martin

Liefde zegeviert

De Tweede Wereldoorlog laat diepe sporen na in het leven van Bert de Groot. Samen met zijn vrouw Dinie besluit hij een rondreis door Duitsland te maken om plaatsen te bezoeken die sterk herinneren aan de oorlog.

Samenvatting van Als de liefde zegeviert

 


Zoon van NSB'er

Martin Rutgers beschrijft in "Een onmogelijke liefde" het leven van Kees van Galen, een zoon van een NSB'er, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Een thema waar nog niet veel romans over verschenen zijn. Helaas valt de wijze waarop dit thema uitgewerkt wordt tegen.

Recensie van Een onmogelijke liefde

Het AEX-dossier

Gewonde directeurGerard Dijkstra, directeur van Dijkstra Weg- en Waterbouw, heeft op een avond een afspraak bij de achteringang van zijn bedrijf. Als hij niet thuiskomt, waarschuwt zijn vrouw Margreet de politie. Nadat men uitgebreid gespeurd heeft, wordt Dijkstra de volgende morgen zwaargewond gevonden. Zo begint een raadselachtige zaak, door Martin Rutgers spannend beschreven in "Het AEX-dossier".

Recensie van Het AEX-dossier

De eenzame jager

Martin Rutgers schreef "De eenzame jager". Zijn mooie uitgangspunt wordt onder meer op blz. 24 verwoord: Geloof en vertrouwen in God vormen de beste basis voor echt geluk.

Recensie van De eenzame jager